Zo eind oktober ga ik altijd graag even de stad in. Ook de lifestyle-magazines pluis ik helemaal uit. Eens kijken wat de nieuwste trends zijn voor de najaarsmode. Voor ons vak ook belangrijk natuurlijk wat de haar- en make-up trends zijn!

Dit najaar mogen we ons weer opmaken voor wat ruigere kleding, met veel bont, leer en ook de goudtinten zijn weer helemaal terug.

Qua make-up zijn de donkere kleuren natuurlijk geen verrassing. We mogen ons helemaal uitleven in Gothic-stijl; ogen zwart aangezet en de lippen mogen donkerbruin, wijnrood. Ik heb zelfs zwarte lippen op de catwalk gezien. Al gaat mij dat laatste een beetje ver! De rest van de make-up wordt clean gehouden.

De mannen vind ik persoonlijk erg spannend dit seizoen. De baard hip en strak getrimd, zelfs wat langer dan we gewend waren. De snor kan zelfs z’n come-back gaan maken… (met krullend uiteinde). We zagen natuurlijk al de Pele-coupe in het straatbeeld, echter de haarstijl van de mannen is deze gure maanden afgeleid van de Mohawk. De strakke zijscheiding is gebleven, al dan niet ingeschoren. Ook een kuif(je) is helemaal hip!

De haartrends voor vrouwen spreken mij erg aan. Een under-cut, lekker nonchalant, of met strakke contouren mag allemaal. Eroverheen langere lengtes, zelfs schuifspeldjes zijn zichtbaar.

De trends zijn gebaseerd op retro punk! We gaan ons weer jong voelen!

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Verwijder formulierToevoegen